ФСБ РФ розпочала формування в Донецьку «антитерористичного спецназу» «ДНР» – розвідка

18 Березня 2016, 10:18

У Донецьку відбувається формування «антитерористичного спецназу» «ДНР». Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Формування проводиться «фахівцями» ФСБ РФ. Всі заходи щодо формування нового підрозділу проводяться в умовах суворої секретності», – йдеться у повідомленні.

Водночас серед керівництва «ДНР» спалахнули суперечки щодо підпорядкування створюваного «спецназу» бойовиків – чи то керівництву «МДБ ДНР», чи то особисто ватажкові «ДНР» О.Захарченку. Наразі формування відбувається під контролем «МДБ».

Також розвідка повідомляє, що так звані командири бригад і батальйонів «1-го АК ДНР» отримали вказівку негайно розібратися з «мертвими душами» в підрозділах і навести порядок з організацією всіх видів забезпечення особового складу.

«За даними керівництва «1-го АК», в багатьох підрозділах обсяги постачання не відповідають реальній кількості людей в підрозділах – грошове і речове забезпечення виписується на бойовиків, яких в реальності не існує. Особливо сильно махінації із забезпеченням фіксуються на передовій, де реальну кількість бойовиків в підрозділах важко проконтролювати», – зазначає Тимчук.

Також, за його словами, «міністр оборони ДНР» В.П.Кононов відвідав Москву.

«Мета візиту – узгодження фінансування бандформувань «ДНР» і отримання грошових коштів як для виплат заборгованості з грошового утримання бойовиків, так і на погашення заборгованості «військових частин ДНР», яка накопичилася перед підприємствами тепло-, енерго-, газо- і водопостачання, а також податку на землю в період з 01.05.2015 по теперішній час», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше в Донецьк приїхала група російських "військових інструкторів" високого рангу.