У прокуратурі розповіли подробиці затримання патрульного, який привласнив $17 тис.

16 Березня 2016, 22:42

Правоохоронці викрили поліцейського, який зловживаючи своїм службовим становищем незаконно привласнив 17 тисяч доларів США, що належали громадянам. Про подробиці справи інформує прокуратура міста Києва.

«Встановлено, що в ніч на 13 березня під час оформлення ДТП командир роти одного з батальйонів Управління патрульної поліції у м. Києві проводив огляд автомобіля, який потрапив у аварію. Скориставшись безпорадним  станом водія, правоохоронець викрав кошти, які були у салоні цієї автівки. Згодом половину цих коштів поліцейський привласнив, іншу – роздав своїм підлеглим, один з яких й повідомив про вказані протиправні дії до правоохоронних органів. За цим фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження за ст. 364 та 185 КК України», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється про обшуки за місцем проживання працівників патрульної служби, під час яких вилучено більшу частину викрадених коштів. Крім того, в одного з патрульних також вилучили близько 900 набоїв різного калібру та холодну зброю.

«На даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження усіх обставин цієї події», – розповіли в прокуратурі.

Як повідомлялося, на Волині на хабарі впіймали працівника поліції.

Перед цим на Дніпропетровщині затримали підполковника поліції, який вимагав у жінки-підприємця $1,5 тис. хабара.