Штаб АТО спростував фейк бойовиків про обстріл російських і китайських журналістів під Горлівкою

14 Березня 2016, 19:09

Українські військові не здійснювали жодних обстрілів у Зайцевому. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

«Сьогодні російські найманці підтримувані Росією, які перебувають на службі у так званої самопроголошеної «ДНР», розповсюдили черговий інформаційний фейк про обстріл Збройними силами України групи російських та китайських журналістів під Горлівкою в населеному пункті Зайцеве. Вони стверджують, що ЗСУ були застосовані міномети, гранатомети та стрілецька зброя. Цю псевдоновину, на жаль, поширили і деякі українські медіа», – йдеться у повідомленні.

Дивіться також: Бойовики посилено вдарили поблизу Донецького аеропорту – карта АТО

У штабі АТО офіційно заявили, що під Зайцевим навпаки спостерігається загострення з боку бойовиків.

«У свою чергу, керівництво АТО пильно відстежує всі зміни в оперативній обстановці по даному напрямку. Так, з боку НЗФ зафіксовано 3 мінометні обстріли (випущено 19 мін), також здійснювались неодноразові застосування гранатометів різних систем, крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – заявили в штабі, наголосивши, що всі повідомлення про ніби то обстріл Зайцевого ЗСУ є черговою спланованою провокацією російських найманців.

Нагадаємо, 14 березня тричі протягом дня бойовики з мінометів калібру 82 мм обстріляли опорні пункти поблизу Зайцевого, а також вели там вогонь з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру.