ІДІЛ застосувала хімічну зброю в Іраку, є сотні постраждалих – ЗМІ

12 Березня 2016, 21:43

Близько 600 осіб постраждали на півночі Іраку внаслідок хімічної атаки з боку угруповання «Ісламська держава». Про це повідомило видання Deutche Welle з посиланням на агентство AP.

«Обстрілу ракетами, начиненими хімічними речовинами, зазнало місто Таза провінції Кіркук. За даними агентства, в результаті обстрілу загинула трирічна дівчинка», – йдеться у публікації.

З посиланням на представників місцевої лікарні зазначено, що постраждалі отримали хімічні опіки, вони страждають від задухи і зневоднення. Вісьмох осіб направили на лікування до столиці країни Багдаду. У місто Таза прибули німецькі та американські експерти для проведення тестів на хімічні речовини.

Окрім того, у Deutche Welle зазначили, що про застосування хімічної зброї бойовиками «Ісламської держави» у ЗМІ повідомили не вперше.

«9 березня AP повідомляло про захоплення американським спецназом одного з членів ІДІЛ, який раніше був професійним військовим та спеціалізувався на хімічній зброї. У 2013 році сирійська влада погодилися знищити запаси хімічної зброї та об'єкти її виробництва. Останні задекларовані запаси цього типу озброєнь передали для подальшого знищення в червні 2014 року, проте західні країни висловлюють сумніви, що сирійська влада повідомила Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) про всі об'єкти», – йдеться у тексті.

Як повідомлялося, за інформацією у ЗМІ, у лютому бойовики ІДІЛ застосували хімічну зброю проти курдів в місті Синджар на північному заході Іраку.