Поліція відкрила провадження через спалення російського прапора у Львові

10 Березня 2016, 16:35

Поліція Львова відкрила кримінальне провадження за фактом спалення державного прапора Російської Федерації біля будівлі генконсульства Росії. Про це повідомила начальник відділу комунікації головного управління Нацполіціі у Львівській області Світлана Добровольська.

"За цим фактом відкрито кримінальне провадження, передбачене частиною другою статті 338 КК України (Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави)", – розповіла вона.

За словами Добровольської, наразі проводяться першочергові слідчі дії.

Як повідомлялося, 9 березня після акції за звільнення української військовослужбовця Надії Савченко під стінами Генконсульства Росії, невідомі почали кидати на територію консульства яйця і петарди.

Після цього на територію генконсульства пройшов народний депутат України Володимир Парасюк і зірвав з флагштока перед будівлею генконсульства державний прапор РФ. Він виніс прапор до протестувальників, які розірвали його на шматки і спалили.

Також нагадаємо, у ніч на 10 березня кілька невідомих закидали центральний вхід до посольства Російської Федерації у Києві пляшками із запальною сумішшю. 

6 березня в Києві активісти, які вимагали звільнення утримуваної в РФ Надії Савченко, закидали будівлю посольства РФ в Україні яйцями. Згодом стало відомо, що у Москві напали на українське посольство.