Суд переніс розгляд справи російських ГРУшників Алєксандрова та Єрофєєва

9 Березня 2016, 16:15

Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи щодо спецназівців Головного розвідувального управління ЗС РФ Євгєнія Єрофєєва та Алєесандра Алєксандрова на 10.30 15 березня в зв'язку з неявкою адвоката Юрія Грабовського. Про це повідомили ЗМІ.

На засіданні суду в середу адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська повідомила, що два дні не може зв'язати зі своїм колегою – адвокатом Алєксандрова Грабовським.

Після засідання Соколовська знову зазначила, що з Грабовським два дні немає зв'язку. При цьому вона підкреслила, що більше не буде давати ніяких коментарів. Вона лише вказала, відповідаючи на питання журналістів про те, чи були спроби зв'язатися з рідними адвоката, що його родичі зараз не перебувають в Україні.

У свою чергу військовий прокурор Олександр Климович зазначив, що після того, як Єрофєєва і Алєксандрова не доставили на попереднє засідання суду через повідомлення про загрозу їхньому життю, розглядалося питання про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, але російські військовослужбовці категорично відмовилися від такого формату. У зв'язку з цим 9 березня вони їх доставилиі в суд, для чого вжили всіх необхідних заходів безпеки.

Як повідомляється, при спробі додзвонитися до адвоката голосовий автовідповідач повідомляє, що "в даний час відсутній зв'язок з абонентом".

Цього разу російських військовослужбовців доставили в суд. Попередні два засідання переносили через те, що не доставляли підсудних.

Нагадаємо, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Алєксандров були затримані 16 травня в зоні АТО в районі міста Щастя на Луганщині в результаті бойового зіткнення.

Адвокати заарештованих російських ГРУшників звернулися до суду з вимогою визнати їх військовополоненими.

Голосіївський райсуд Києва раніше ухвалив продовжити термін арешту Алєксандрова та Єрофєєва до 2 січня 2016 року.