Болгарія вирішила відправити понад 400 військових до кордону з Грецією

5 Березня 2016, 21:20

Болгарія надішле понад 400 військових та правоохоронців, щоб захистити свій кордон із Грецію від мігрантів. Про це заявив 5 березня прем'єр-міністр країни Бойко Борисов.

«Сотні осіб, понад 400, з армії, військової поліції та поліції перебуватимуть тут весь час», – сказав він після проведення навчань у прикордонному регіоні.

Ще 500 осіб можуть бути мобілізовані за потреби упродовж кількох годин, додав Борисов.

У лютому болгарський парламент надав армії більші повноваження для охорони кордону. Раніше військові могли надавати прикордонній поліції тільки технічну та логістичну підтримку. Зараз 260-кілометровий кордон між Болгарією і Туреччиною охороняють приблизно 2 тисячі поліцейських. Країна збудувала на кордоні 30-кілометрову огорожу, яку зараз подовжує.

Болгарія не є частиною «балканського маршруту», яким біженці прямують із Туреччини до Західної Європи. Утім, після запровадження Австрією квот на прийом шукачів притулку останні можуть почати шукати нові шляхи. Болгарсько-грецький кордон завдовжки 470 кілометрів пролягає у горах, тож лише третина його довжини доступна для непідготовлених осіб.

Торік у Болгарії зареєстрували 30 тисяч мігрантів. Близько 500 шукачів притулку зараз перебувають у болгарських центрах прийому біженців.