Глава Донеччини анонсував встановлення нового телепередавача, що «добиватиме» аж до Уралу

4 Березня 2016, 16:06

Влада Донеччини обіцяє встановити найближчим часом передавач, який транслюватиме українське телебачення не лише на окуповані території Донбасу – аж до Уралу. Про це заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час відкриття конференції у Краматорську «Стратегія мовлення для Донбасу».

«Переконаний, що найближчим часом разом із нашими міжнародними партнерами ми посилимо присутність українського телебачення, у тому числі й на окупованій території. Навіть по аналоговому обіцяють один передавач поставити, що буде «добивати» до Уралу. Я думаю, що, щонайменше, українські території – Воронежчина, Курщина, Ростовщина, Краснодарський край – вони будуть чути Україну і навертатися назад, до правитоків. Не лише окуповані території Донецької та Луганської областей», – заявив Жебрівський.

Також він уточнив, що такий передавач можуть встановити у найближчий місяць. «Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко працює з цього приводу з міжнародними інституціями. Там близько 5 кВт і сигнал буде «добивати» до Уралу», – зазначив він.

За його словами, наразі вирішується питання щодо місця розташування передавача, розглядаються три локації.

Як повідомлялося, у Красноармійську та Волновасі встановили два потужні передавачі для трансляції програм Донецької обласної телерадіокомпанії. 

Нагадаємо, в січні українське радіо частково відновило мовлення в окупованих Донецьку та Луганську.