Бойовики розширили географію обстрілів, знову використовуючи «Гради» й 152-мм артилерію – ІО

4 Березня 2016, 09:41

У зоні проведення антитерористичної операції бойовики знову почали обстрілювати українські позиції та цивільні об’єкти з «Градів» та 152-мм артилерії. Таку інформацію опублікував нардеп і координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Крім «традиційної» зброї – стрілецької, гранатометів, 82-мм 120-мм мінометів – російсько-терористичні війська на Донбасі знову почали використовувати для обстрілів позицій сил АТО і цивільних об'єктів реактивну артилерію (установки РСЗВ БМ-21 «Град» – обстріляні опорні пункти в районі Красногорівки і Невельського) і 152-мм артилерію (знаряддя «Мста-Б» – в районі Зайцевого)», – йдеться у повідомленні.

Згідно з текстом, інтенсивність обстрілів наростає, причому не тільки на «традиційно гарячих», але і на низці інших ділянок.

«Так, на приморському напрямку обстріли з боку терористів стали фіксуватися вже і в районі Павлополя, Чермалика. Активізувалого). Обстріли зі стрілецької зброї фіксуються в районі Золотого», – зазначає Тимчук.

Як повідомлялося, за добу терористи 57 разів обстріляли позиції ЗСУ, з них 46 – на Донецькому напрямку та 11– на Маріупольському.