Прокуратура попросила для “азовця” Краснова арешт із заставою 20 млн грн

3 Березня 2016, 13:47

Сторона звинувачення в судовому процесі у справі голови цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова просить Шевченківський районний суд Києва обрати йому запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 20 млн. грн. Таке прохання прокурорів озвучив суддя Андрій Трубніков на засіданні суду в четвер.

До цього суддя поцікавився у Краснова, чи може він брати участь в судових засіданнях в зв'язку з тим, що на двох попередніх судових засіданнях йому тричі викликали "швидку", на що підсудний відповів, що він в змозі брати участь в судовому засіданні.

Нагадаємо, Станіслава Краснова та Оксану Шелест затримали 28 лютого.

Крім того, СБУ звинуватила Краснова у передачі списків полку «Азов» російським спецслужбам, а також в тому, що він отримав від російських кураторів завдання підготувати вбивство активіста на адміністративному кордоні з окупованим Кримом з метою дестабілізувати ситуацію.

Краснов розповів, як його затримали і катували спочатку в лісі, а згодом у СБУ.

2 березня Краснова звільнили з-під варти, оскільки за три доби так і не висунули звинувачень.

Цього ж дня суд почав засідання щодо обрання запобіжного заходу, проте Краснова госпіталізували, оскільки він був сильно побитий, і суд продовжився без його присутності.