Правоохоронці в Стамбулі приготувалися до штурму будівлі, де ховаються нападниці на поліцейський автобус

3 Березня 2016, 13:06

Турецькі силовики в Стамбулі готуються до штурму будинку, в якому ховаються озброєні жінки, що здійснили напад на поліцейський автобус раніше у четвер, 3 березня.

Район оточений, на даний момент поліція проводить евакуацію сусідніх будівель. По завершенні евакуації повинна початися операція.

За останніми даними, в результаті нападу зловмисниць один поліцейський отримав поранення в руку. Одна з нападниця також дістала поранення під час перестрілки.

Нагадаємо, 3 березня дві жінки обстріляли та кинули гранату в поліцейський автобус у Стамбулі.

Як повідомлялося, 17 лютого в центрі Анкари біля будівель генерального штабу ЗС і парламенту Туреччини був підірваний замінований автомобіль. Теракт забрав життя 28 людей, ще понад 60 осіб дістали поранення. Менш ніж за добу, 18 лютого, відбувся новий вибух біля військового конвою на південному сході країни. Анкара звинуватила в підготовці та реалізації теракту курдів та режим Асада.

Відповідальність за теракт в центрі турецької столиці взяли на себе бойовики угруповання «Соколи свободи Курдистану». Екстремісти заявили, що теракт є відповіддю на політику президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо курдів, і пообіцяли продовжувати напади. 23 лютого Анкара звинуватила сирійських курдів у співпраці з бойовиками в Туреччині.