У прокуратурі заявили про планування збройного нападу на російських ГРУшників під час конвоювання до суду

3 Березня 2016, 11:48

Генпрокуратура оголосила, що невідомі особи мали намір напасти на російських військових з ГРУ Генштабу РФ Євгєнія Єрофєєва і Алєксандра Алєксандрова під час конвоювання до Голосіївського районного суду Києва. Про це сказав на засіданні в четвер, 3 березня, суддя Микола Дідич, передають «Українські новини».

Він зачитав інформацію від Генеральної прокуратури, згідно з якою правоохоронці мають у своєму розпорядженні дані про підготовку невідомими збройного нападу на конвой під час доставки підсудних на засідання.

Цю ж інформацію підтвердили в суді представники військової прокуратури.

«Головною військовою прокуратурою з оперативних підрозділів дійсно отримана інформація, що невстановленими особами планується спроба нападу на особовий склад конвою під час конвоювання обвинувачених до приміщення Голосіївського райсуду», – заявив прокурор.

Він сказав, що з метою безпеки ухвалене рішення не конвоювати Єрофєєва і Алєксандрова до суду. Прокуратура просить провести суд над ними в режимі відеоконференції.

У свою чергу адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська переконує, що прокуратура не надала фактів про можливість нападу на ГРУшників.

«Щоб говорити про це, потрібно надати якісь документи, які би підтверджували такі факти. Це фактичне здійснення кримінального правопорушення, ці дані мають вноситися до єдиного реєстру досудових рішень. В цьому випадку ми не побачили жодних доказів», – зазначила вона у коментарі «Українській правді»

Адвокат також припустила, що ГПУ хоче відсторонити її особисто від цієї справи.

Нагадаємо, військовослужбовці РФ Єрофєєв і Алєксандров були затримані 16 травня в зоні АТО в районі міста Щастя на Луганщині в результаті бойового зіткнення.

Адвокати заарештованих російських ГРУшників звернулися до суду з вимогою визнати їх військовополоненими.

Голосіївський райсуд Києва раніше ухвалив продовжити термін арешту Алєксандрова та Єрофєєва до 2 січня 2016 року.