Бойовики спробували вибити сили АТО з позицій на низці напрямків – ІО

3 Березня 2016, 10:31

Протягом минулої доби найінтенсивніші обстріли, а також бойові зіткнення зафіксували передусім у районі Ясинуватської розв’язки. Таку інформацію опублікува нардеп і координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Бойовики перекинули на цю ділянку (Ясинуватська розв’язка – Ред.) з південного напрямку і з боку Крутої Балки посилення (до мотострілецької роти і до танкового взводу). Після чого не припиняють спроб відтіснити українські війська на схід у сторону Авдіївки шляхом масованих вогневих нальотів (82-мм/120-мм міномети) і дій невеликих піхотних груп за підтримки вогню бронетехніки. Зокрема, піхотні групи противника діяли з боку Ясинуватської розв'язки, висоти 251,2 і опорного пункту терористів на північ від даної висоти. В результаті запеклого зіткнення сили АТО утримали свої позиції», – написав Тимчук.

За його словами, аналогічні зіткнення сталися у районів Пісків, Спартака і Донецького аеропорту.

«Також бойове зіткнення зафіксовано в районі н.п. Піски і ДАП-Спартак. В обох випадках бойовики активно застосовували 120-мм міномети і діяли невеликими піхотними групами. У Петровському районі Донецька кілька житлових кварталів знеструмлено внаслідок збройних провокацій терористів», – зазначив Тимчук.

Нагадаємо, окупаційні війська частково розкрили систему оборони сил АТО завдяки руху цивільних на лінії розмежування.