На Волині звільнили від кримінальної відповідальності директора техшколи, який попався на хабарі

2 Березня 2016, 21:31

У Ковелі закрили кримінальну справу проти директора технічної школи, якого затримали на отриманні хабара. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За матеріалами кримінальної справи, 19 лютого 2013 року близько 11:00 директор Ковельської технічної школи Товариства сприяння обороні України Валерій Борзовець взяв 500 доларів хабара у своєму робочому кабінеті. Гроші він взяв за видачу свідоцтва для здачі екзамену у Державтоінспекції та в подальшому посвідчення водія на право керування транспортом категорії «СЕ» без фактичного проходження самої перепідготовки. Борзовець був членом Державної кваліфікаційної комісії для визначення рівня знань та навиків слухачів, яка приймала іспити у слухачів після закінчення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв у Ковельській ТШ ТСОУ.

Читайте також: У Києві затримали ректора вишу, яка передавала $10 тис. хабара заступнику міністра освіти

Слідство велося три роки. Зрештою, заступник начальника відділу прокуратури Волинської області вніс на розгляд Ковельського міськрайонного суду клопотання про звільнення Борзовця від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною 1 статті 368 КК України, у зв’язку із закінченням строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності. У судовому засіданні прокурор Олександр Мотрунчик підтримав внесене ним клопотання про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності. Тим часом, Борзовець в суді повністю визнав свою провину, щиро розкаявся та підтримав подану ним письмову заяву про звільнення його від кримінальної відповідальності.

«Крім повного визнання своєї вини підозрюваним Борзовцем Валерієм Яковичем, його винуватість у скоєнні інкримінованого йому діяння доведена також матеріалами кримінального провадження №12013020020000105, фактичні обставини щодо яких не оспорюються учасниками кримінального провадження; дії підозрюваного Борзовця Валерія Яковича, які виразились в отриманні ним, як службовою особою, хабара за виконання чи невиконання в інтересах того, хто дає хабара, дії з використанням свого службового становища, вірно кваліфіковані за ч.1 ст.368 КК України», – йдеться в судовій ухвалі.

Суд, заслухавши думку прокурора та підозрюваного, вивчивши матеріали справи, прийшов до висновку про підставність заявленого прокурором клопотання. Крім того, за місцем роботи директор техшколи «характеризується виключно позитивно». Запобіжний захід щодо нього не обирався. Судові витрати та речові докази у даному кримінальному провадженні відсутні.

Головуюча по справі суддя Олена Восковська ухвалила: звільнити Борзовця від кримінальної відповідальності, а саме провадження відносно нього – закрити.

Як повідомлялося, на Черкащині суд відпустив під домашній арешт викладача, якого підозрюють у хабарництві.