«Азовця» Краснова госпіталізували, запобіжний захід суд обиратиме без нього – адвокат

2 Березня 2016, 15:52

Главу цивільного корпусу «Азов – Крим» Станіслава Краснова, якому в середу, 2 березня, Шевченківський суд Києва обирає запобіжний захід, госпіталізовали за рішенням лікарів. Про це повідомив його адвокат Андрій Мамалига.

«Лікарі прийняли рішення його госпіталізувати. Далі суд продовжиться без нього», –  сказав захисник.

Як повідомлялося, в ніч на середу Краснова звільнили з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, упродовж якого йому мали б обрати запобіжний захід.

Раніше цивільний комітет «Азов» повідомив, що затриманого під Києвом главу ЦК «Азов-Крим» Станіслава Краснова відпустили.

Зазначимо, засідання Шевченківського районного суду м.Києва щодо обрання запобіжного заходу С.Краснову відбудеться 2 березня о 14.00.

Раніше стало відомо, що подругу затриманого Краснова Оксану Шелест відпустили під нічний домашній арешт. Тим часом, Шевченківський районний суд Києва переніс на 2 березня засідання з обрання запобіжного заходу Краснову, затриманому викликали «швидку».

Нагадаємо, за неперевіреною інформацією, Краснова та Шелест затримали 28 лютого о 02:00 біля села Чубинське Київської області.

Раніше, 15 лютого на сайті прокуратури Києва з'явилося повідомлення про затримання і обшук в місцях проживання членів «добровольчого корпусу так званого «батальйону «Крим». У них, за даними прокуратури, вилучили більше двох десятків стволів бойового і травматичної зброї, а також боєприпаси і наркотики. У самому батальйоні цю інформацію заперечують. Краснова називають головою цивільного корпусу "Азов-Крим".

У ніч на 29 лютого під стінами СБУ відбувся мітинг на знак протесту проти затримання Краснова та Шелест.

Окрім того, слід зазначити, що за інформацією у ЗМІ, СБУ вже затримувала особу, яка може бути Красновим, у травні 2014 року. Тоді також ішлося про незаконне поводження зі зброєю та можливу співпрацю з РФ.

Крім того, СБУ звинуватила Краснова у передачі списків полку «Азов» російським спецслужбам, а також в тому, що він отримав від російських кураторів завдання підготувати вбивство активіста на адміністративному кордоні з окупованим Кримом з метою дестабілізувати ситуацію.