Аваков подав заяву про взяття поліцейського Олійника на особисту поруку

2 Березня 2016, 14:39

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав до апеляційного суду заяву про взяття на особисту поруку патрульного поліцейського Сергія Олійника. Про це Аваков написав у Facebook.

 

Сейчас в суде. Обратился к апелляционному суду о личном поручительстве за патрульного полицейского Сергея Олейника.

Опубліковано Arsen Avakov 2 березень 2016 р.

Крім того, як передає Лігаглава Національної поліції Хатія Деканоїдзе, мер Києва Віталій Кличко, народний депутат Антон Геращенко і радник глави МВС Зорян Шкіряк також висловили готовність взяти на поруки поліцейського Сергія Олійника.

Сьогодні, 2 березня, в Апеляційному суді Києва розглядається клопотання адвокатів заарештованого Сергія Олійника щодо зміни підзахисному запобіжного заходу з арешту на будь-який інший, не пов'язаний із триманням під вартою. 

Як повідомлялося, у Києві в ніч на 7 лютого патрульна поліція під час переслідування автомобіля застрелила людину. За словами начальника управління поліції Києва Юрія Зозулі, водій не реагував на вимогу патрульних зупинити автомобіль і рухався із значними порушеннями ПДР (зі швидкістю майже 200 км/год.), саме тому патрульні – після кількох попереджень – були змушені відкрити вогонь.

Прокуратура Києва повідомила про підозру одному з інспекторів управління патрульної поліції в Києві – Сергієві Олійнику – в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.365 (перевищення службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки), пунктом 5 ч.2 ст.115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

18 лютого суд заарештував Олійника на два місяці без права внесення застави.