Ще в одній області виявили махінації із соцвиплатами переселенцям майже на 7 млн грн

2 Березня 2016, 14:30

У Чернігівській області співробітники Служби безпеки України затримали групу шахраїв, які поставили на облік понад 250 псевдопереселенців, і таким чином освоїли майже 7 млн ​​грн бюджетних коштів. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Як зазначається, шахраї поставили на облік понад 250 осіб, які реально перебувають на тимчасово окупованих територіях.

"Шахраї задіяли зв'язку в державних контролюючих і фінансових установах. Тобто, чиновники усвідомлювали, що бюджетні гроші підуть терористичної організації "ДНР". За попередніми оцінками, зловмисники встигли "освоїти" майже 7 млн ​​грн", – сказано в повідомленні.

Статті 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) і 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

«СБ України наголошує, що не складає жодних "чорних", або списків "небажаних" переселенців. Ми викриваємо факти фінансових зловживань та передаємо матеріали до відповідних державних установ, які приймають рішення про призупинення соціальних виплат тій чи іншій особі», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на Харківщині відкрили 16 проваджень за фактом махінацій із виплатами для переселенців.