На Одещині п’яний водій накинувся з сокирою на поліцейських

2 Березня 2016, 11:06

У Білгород-Дністровському 60-річний чоловік здійснив напад на поліцейських. Про це інформує прес-центр поліції в Одеській області.

«Під час несення служби поліцейські Білгород-Дністровського відділу поліції зупинили автомобіль «ВАЗ-2106» під керуванням 60-річного мешканця міста. Від чоловіка було чутно запах алкоголя. На прохання працівників поліції проїхати до медичного закладу для медичного огляду, останній відмовився. Під приводом випити води, чоловік, з багажного відділення автомобіля, дістав сокиру, якою став погрожувати працівникам поліції», – йдеться у повідомленні. Зазначається, що згідно до статті 45 Закону України «Про Національну поліцію» до правопорушника було застосовано спеціальні засоби.

«Чоловік вже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, в тому числі, й управління транспортним засобом у нетверезому стані, – розповів начальник Білгород-Дністровського відділу поліції Віталій Овчаренко. – Цього разу на нього чекає більш суворе покарання».

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 345 (погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. За вчинене правопорушення законодавством передбачено покарання аж до позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Львові 8 лютого психічно хворий чоловік напав з ножем на патрульного поліцейського.