У ЗСУ повідомили подробиці обстрілу мобільної групи “Щастя” біля Трьохізбенки

1 Березня 2016, 16:31

Сьогодні біля Трьохізбенки бойовики обстріляли зведену мобільну групу "Щастя", українські військовослужбовці отримали підкріплення і відкрили вогонь у відповідь. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив командир 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Віктор Ніколюк.

"Сьогодні близько 11 години ранку неподалік населеного пункту Трьохізбенка на відкритій ділянці місцевості на місці, яке наближено до території, яка підконтрольна бойовикам, з вогневої засідки було здійснено напад на зведену мобільну групу "Щастя". У результаті чого були отримані поранення різних ступенів військовослужбовцями даної групи", – розповів він.

За інформацією командира, вогонь вівся з протитанкового гранатомета і зі стрілецької зброї типу автомат Калашникова та кулемет Калашникова. Після нападу група прибула Трьохізбенку, де постраждалим надали першу медичну допомогу.

"Військовослужбовці групи звернулися за допомогою до наших військовослужбовців. Було прийнято оперативне рішення і виділено дві групи. Групи військовослужбовців 92-ї окремої механізованої бригади та групи військовослужбовців зведеного підрозділу поліції "Луганськ-1", які виконували в даному районі завдання", – зазначив Ніколюк.

Після того, як військовослужбовці вирушили, їх обстріляли: "По військовослужбовцях 92-ї бригади було відкрито вогонь з автоматичної зброї, по військовослужбовцях підрозділу "Луганськ-1" вів вогонь снайпер".

Таким чином, старший групи прийняв рішення про відкриття вогню у відповідь. "І було надано рішучу відповідь сепаратистам", – наголосив командир.

Як повідомлялося, на Луганщині невідомі розстріляли мобільну групу "Щастя", отримали поранення двоє бійців СБУ та десантник.