В Афганістані правоохоронець розстріляв своїх колег

1 Березня 2016, 13:47

Поліцейський застрелив чотирьох своїх колег на контрольно-пропускному пункті шосе на півдні Афганістану. Про це повідомляє ABC News у вівторок, 1 березня, із посиланням на афганських чиновників.

Генерал Гулам Сахі Роглеванаі, начальник поліції провінції Урузган, повідомив, що четверо правоохоронців загинули від вогнепальних поранень, а ще 11 поліцейських, які перебували на варті даного контрольно-пропускного пункту, після стрілянини досі вважаються зниклими без вісти. Жодної інформації про цих людей немає.

Генерал Роглеванаі зазначає, що досі неясно, що сталося на контрольно-пропускному пункті, який знаходиться на шосе між провінціями Кандагар та Урузган. Жодне терористичне угрупування не взяло на себе відповідальність за інцидент.

Поліція Афганістану веде боротьбу з місцевими бойовиками угрупування Талібан, але правоохоронці мають менше ресурсів, ніж армія.

На віддалених контрольно-пропускних пунктах поліцейські вразливі для нападів талібів. Влада прагне розбудувати контрольно-пропускні пункти в більші бази, але уряд зіткнувся з опором зі сторони місцевих жителів, які вбачають їх в якості бар'єру проти повстанців.

Нагадаємо, 26 січня поліцейський в Афганістані напав на своїх колег на одному із контрольно-пропускних пунктів. 10 правоохоронців загинули. Нападник виявився членом угрупування Талібан.

Бойовики Талібан в цілому значно активізували свою діяльність у південному регіоні країни протягом останнього часу. П’ятеро терористів-смертників здійснили теракт поблизу важливого прикордонного переходу на півдні Афганістану 25 січня. 1 лютого смертник підірвав себе у натовпі біля поліцейського відділку у Кабулі. І вже 8 лютого таліб підірвав себе біля автобусу із афганськими військовослужбовцями.

11 лютого в Афганістані стався новий напад поліцейського на своїх колег. Тоді завербований талібами правоохоронець вбив чотирьох своїх товаришів та поранив ще сімох.