У Києві на хабарі в $10 тис. впіймали посадовця Оболонської РДА

26 Лютого 2016, 21:32

У Києві правоохоронці затримали на хабарі посадовця районної в місті Києві державної адміністрації. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

Згідно з повідомленням, прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час проведення комплексу слідчо-оперативних заходів встановлено, що посадовець вимагає 10 тисяч доларів США від приватного підприємця. За вказану суму жінка видасть дозвіл на розробку проекту землеустрою та не буде перешкоджати веденню господарської діяльності. Працівники УЗЕ задокументували отримання спеціалістом РДА частини хабара.

26 лютого, під час отримання другої частини неправомірної вигоди, посадовця затримали працівники УЗЕ ГУНП в місті Києві та прокуратури Київської області.

Здирниця отримала від підприємця частину "винагороди" у сумі 27 тисяч гривень та 500 доларів США.

Вирішується питання щодо обрання затриманій міри запобіжного заходу та повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали арбітражного керуючого за хабар 1,2 млн грн.