У ДСНС уточнили наслідки обвалу будинку в центрі Києва

26 Лютого 2016, 08:06

Внаслідок обвалу перекриття в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького у Києві загинула одна особа, а врятовано шістьох. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

Повідомляється, що вранці 26 лютого пошукові роботи тривають, а пізно ввечері врятували ще одну особу.

«Станом на 07:00 26 лютого на місці події працюють 28 од. техніки та 208 чол., у тому числі від ДСНС 25 од. техніки та 160 чол. особового складу. Пошуково-рятувальні роботи проводяться у безперервному режимі. Таким чином, врятовано шістьох осіб», – зазначено у тексті.

Раніше у КМДА повідомили, що знайдено тіло одного загиблого будівельника, але доступ до нього обмежений через загрозу обвалу інших уламків. 

Таким чином ідеться про шістьох урятованих та одного загиблого.

Нагадаємо, 25 лютого в центрі Києва обвалився аварійний будинок, у якому на той час перебували будівельники. Наразі за офіційними даними ДСНС, з-під завалів врятували шістьох людей. Також повідомлялося про одного загиблого, але наразі ця інформація не підтверджується.

Згодом стало відомо, що роботи в будівлі відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.

Тим часом, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обвалу будинку.

Згідно з інформацією сайту "Звід пам'яток історії та культури", створеному за підтримки Київської міської державної адміністрації, будинок на вулиці Хмельницького, 12 є пам’яткою історії.