Клімкін прокоментував позицію Турчинова, озвучену на засіданні РНБО під час анексії Криму

25 Лютого 2016, 23:39

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтримує позицію колишнього в.о. президента Олександра Турчинова, висловлену ним на засіданні Ради національної безпеки і оборони 28 лютого 2014 року в зв'язку з ситуацією в Криму.

"Як голосувати два роки по тому сказати дуже важко. Але я дуже симпатизую позиції членів РНБО, таких як Турчинов. Я вважаю, що це була справжня патріотична позиція, і я б мислив в тому ж розрізі", – сказав Клімкін в ефірі одного з телеканалів.

Дивіться також: РНБО опублікувала повну версію стеногорами засідання, що відбулося під час анексії Криму

Глава МЗС підкреслив, що позиція України має полягати в тому, що Росії не можна йти на поступки.

"Моя дипломатична і політична кар'єра навчила мене, що Росії не можна йти на поступки, оскільки найменша поступка потім використовується (Росією – ред.), але через кілька секунд забувається і відлік починається знову", – сказав Клімкін.

Як повідомлялося, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 28 лютого 2014 роки за введення воєнного стану в зв'язку з початком анексії Криму проголосував один член РНБО – Олександр Турчинов, який був на той час спікером Верховної Ради, в.о. глави держави.

Згідно зі стенограмою засідання РНБО, оприлюдненій на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, Турчинов поставив на голосування рішення РНБО про введення воєнного стану. "Хто "за". Ясно. Один Турчинов, це означає, що рішення не прийнято", – йдеться в стенограмі.

Як повідомлялося, раніше в понеділок стало відомо, що під час анексії Криму наприкінці лютого 2014 року Росія на кордоні з Україною зосередила 38 тис. військовослужбовців з великим арсеналом важкої техніки, вертольотів і кораблів у Чорному морі.