У ЮНЕСКО відмовились визнавати російським музей “Херсонес Таврійський”

25 Лютого 2016, 14:09

Культурне та освітнє управління ООН – ЮНЕСКО – відмовилося визнавати російську приналежність одного з найвідоміших музеїв Криму «Херсонес Таврійський». Про це повідомила постійний представник РФ при ЮНЕСКО Елєонора Мітрофанова під час відеомосту Москва-Париж в четвер, 25 лютого.

«На сьогодні ЮНЕСКО не визнає. Було голосування в ООН, що поки Крим не визнано російським в міжнародно-правовому розумінні цього питання», – сказала Мітрофанова.

«Україна виходить з того, що цей об'єкт культурної спадщини належить Україні, ніякі російські закони там не діють, що де факто не так», – додала вона.

Дивіться також: "Губернатор" Севастополя злякався "майдану" в музеї у Херсонесі.

Як відомо, президент Росії Владімір Путін 1 серпня підписав розпорядження про внесення кримського заповідника «Херсонес Таврійський» до Списку особливо цінних об'єктів культурної спадщини народів Російської Федерації.

Також читайте: Мінкульт відреагував на загарбання Путіним українського заповідника.

Нагадаємо, раніше між колективом "Херсонеса Таврійського" і «губернатором» Севастополя Сергієм Мєняйлом виник конфлікт: співробітники музею виступили категорично проти призначення директором заповідника благочинного Севастопольського округу протоієрея Сєргєя Халюти.