Учасники протесту під КМДА запалили шини

25 Лютого 2016, 10:10

Учасники мітингу працівників таксі під будівлею Київської міськдержадміністрації запалили шини. Про це повідомив кореспондент Тиждень.ua з місця події.

За його словами, на мітинг зібралося близько 100 таксистів.

«Також приблизно 10-20 автомобілів їздять на вулиці Хрещатик під будівлею КМДА та сигналять у клаксони», – повідомив журналіст.

За його словами, шини запалили з протилежного від КМДА боку Хрещатика. Однак рятувальникам вдалося швидко загасити вогонь.

Свої вимоги організатори протестів оприлюднили напередодні.

«Наші основні вимоги такі: створити рівні і конкурентні умови роботи на ринку таксомоторних перевезень, шляхом ухвалення закону «Про внесення змін до деяких нормативно-правові акти щодо регулювання роботи таксі» №2107, який знаходиться у Верховній Раді. Необхідно терміном до 10 березня 2016 року створити робочу групу з представниками перевізників, інформаційно-диспетчерських служб та народними депутатами для узгодження норм даного законопроекту», – сказав Василь Попик, голова Профспілки таксистів України.

Також Попик попросив міського голову Києва Віталія Кличка «підтвердити слова про наповнення бюджету, про «прекрасну іноземної компанії», з цифрами, документально», маючи на увазі міжнародного оператора таксі компанію Uber, яка оголосила про намір вийти на український ринок. Водночас Попик наголосив, що організатори влаштували акцію не проти іноземного сервісу.

Як повідомлялося, у низці країн, зокрема у Франції поява Uber викликала протести «традиційних» таксистів. Причина протестів була у тому, що ліцензія на право здійснювати послуги таксі у Франції коштує дуже дорого, а Uber дає можливість здійснювати перевезення будь-якому користувачу без сплати податків або отримання ліцензії.

Позначки: