У Києві поліція затримала викрадачів елітних автівок

24 Лютого 2016, 16:28

У Києві правоохоронці затримали двох чоловіків, які викрадали елітні автомобілі. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

Згідно з повідомленням, у зловмисників 1983 та 1975 років народження вилучили інструменти та обладнання для викрадення автомобілів, а також п’ять дорогих машин. При затриманні одного зі злодіїв правоохоронцям довелося застосувати травматичну зброю.

«Зловмисники о 04:30 із паркувального майданчика на вулиці Голосіївській викрали «BMW Х5», відвезли в гараж на Київщині, пересіли до «Lexus» і… були затримані оперативниками. Документи на машину, якою вони рухалися, мають ознаки підробки й направлені на експертизу. На цей час відомо, що зловмисники причетні до викрадення в столиці п’яти автомобілів: BMW X-5, BMW X-6, Lexus, Honda і Acura», – розповіли в поліції.

Читайте також: У Києві патрульні поліцейські впіймали зловмисника, який викрав авто разом із таксистом

Слідчо-оперативна група вилучила з автомобіля затриманих сканери, інші спеціальні пристрої та інструменти, призначені для злому сигналізації та замків транспортних засобів, засоби зв'язку та рукавички. Під час проведення обшуків правоохоронці виявили інші транспортні засоби, які були викрадені у столиці раніше.

Чоловіків затримали в порядку статті 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Один зі зловмисників – раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Злодіям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років. Поліція проводить заходи щодо встановлення осіб, які можуть бути спільниками затриманих.

Читайте також: У Києві викрали і пограбували інкасаторське авто "Приватбанку"

Також повідомляється, що один із автовикрадачів є колишнім працівником підрозділу "Кобра" – батальйону патрульної служби особливого призначення, що функціонував при Державтоінспекції МВС України. Під час затримання чоловік чинив опір правоохоронцям, тож поліцейський змушений був застосувати спеціальний пристрій для відстрілу гумовими кулями.