ЄС у березні виключить Богатирьову із санкційного списку діячів режиму Януковича – ЗМІ

22 Лютого 2016, 16:33

Європейський Союз на початку березня продовжить обмежувальні заходи, які були запроваджені проти високопосадовців режиму Януковича, але виключить зі списку екс-міністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову. Про це повідомило джерело у керівній інституції ЄС.

«ЄС продовжить блокування активів 16 українських осіб, які підозрюються у незаконному привласненні державних активів. Нині санкції діють стосовно 17 таких осіб, включаючи Віктора Януковича та народного депутата Сергія Клюєва. Але Раїсу Богатирьову із цього «чорного» списку буде виключено. За наявною інформацією, її майно нібито було повернуто державі Україна», – розповіло джерело.

Також повідомляється, що в березні на подальші шість місяців будуть продовжені обмежувальні заходи ЄС, уведені проти російських, кримських, сепаратистсько-терористичних діячів, які причетні до посягання на територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Йдеться про 149 осіб та 73 установи. Водночас перелік фізичних осіб буде переглянутий та змінений у зв’язку з тим, що деяких із них вже немає у живих.

Читайте також: Суд ЄС скасував санкції проти Азарових, Арбузова і Ставицького

Нагадаємо, 5 березня 2014 року Рада ЄС ввела санкції та заморозила активи 22 українських екс-чиновників, підозрюваних Україною у сприянні "злочинів режиму Віктора Януковича".

6 червня 2015 року Рада ЄС продовжила на шість місяців санкції проти колишніх українських високопосадовців. Обмежувальні заходи у формі блокування активів на теренах ЄС діють стосовно 17 осіб, які підозрюються у незаконному привласненні державних активів, триватимуть до 6 березня 2016 року.

14 вересня 2015 року Рада ЄС ухвалила рішення про продовження на подальші шість місяців персональних санкцій проти російських, кримських, українських сепаратистсько-терористичних діячів та установ, які посягають на суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Йдеться про заморожування активів та візову заборону для 149 осіб, а також відносно 37 установ. Санкції на даному етапі діятимуть до 15 березня.

Читайте також: Чому з діячів режиму Януковича знімають санкції в ЄС