Юрій Пащенко: Україна має спроектувати й поставити на потік виробництво нової авіації

18 Лютого 2016, 11:54

Заступник голови ДК «Укроборонпром» Юрій Пащенко в інтерв’ю «Тижню» висловив думку, що Україна має спроектувати й поставити на потік виробництво нової авіації.

За його словами, таке завдання спроможне виконати Державне підприємство «Антонов»

«Наша команда в Укроборонпромі пропонує Міністерству оборони включити в розробку проект нового літака, який за класом нічим не поступатиметься світовим зразкам. Нам треба відновити свій потенціал і крок за кроком усім довести, і собі зокрема, що ми здатні робити нову хорошу бойову авіацію й узагалі нову зброю. А не тільки розпродавати старі запаси», – пояснив він.

За словами Пащенко, що для цього є все: можна зробити свій двигун, якісний планер, авіоніку й засоби ураження.

«У нас для цього все є: можемо зробити свій двигун, можемо зробити якісний планер, авіоніку й засоби ураження. Все це варто випускати в Україні, передусім свою нову штурмову армійську авіацію. А є ще й безпілотні авіаційні комплекси. Ми запропонували тактичні та оперативно-тактичні комплекси», – розповів заступник голови ДК «Укроборонпром».

Він висловив сподівання, що колись вдасться дійти й до стратегічного рівня.

«Уже зараз закінчуємо розробку комплексу, який виконуватиме завдання не тільки з розвідки та рекогносцировки, а й з ураження бойової техніки та сил противника. Думаю, все закінчимо цього року. Згідно з нашими планами з другої половини 2017-го він має з’явитися у військах», – повідомив Пащенко.

Детальніше читайте в черговому номері журналу «Український тиждень»