У гібридній армії «ДНР» розгорівся новий «корупційний» скандал – розвідка

18 Лютого 2016, 09:48

У 9-му полку «1-го армійського корпусу ДНР» спалахнув черговий «корупційний» скандал. Про це йдеться у повідомлення групи «Інформаційний опір» на сторінці її координатор та нардепа Дмитра Тимчука у мережі Facebook.

«У н.п. Качкаров Новоазовського р-ну бойовики цього полку на будматеріали і металобрухт розбирали тваринницький комплекс, що викликало невдоволення місцевого населення», – йдеться у повідомленні.

«Роботи проводилися за вказівкою командира бойовиків з позивним «Утьос» (командир 9 полку гр. України Андрій Опріщенко, «герой Слов'янського відступу», який воював під командуванням Гіркіна). За зверненням місцевого населення в район прибули два представники «військової прокуратури ДНР» з Донецька – начальник відділу Байрачний і його заступник якийсь Магир Наріманович», – зазначає Тимчук.

За його словами, під час їхнього приїзду від командування 9-го полку прийшла вказівка бойовикам згорнути всі роботи і уникати зустрічей із зазначеними представниками «прокуратури».

«Сам «Утьос» нібито захворів, на всі дзвінки відповідав його охоронець. Після від’їзду «прокурорів» роботи поновилися», – сказано в тексті.

Тимчук наголошує, що командування 9-го полку в своїх діях повністю залежить і контролюється «куратором» з РФ – російським офіцером з позивним «Берег».

Нагадаємо, за даними СБУ, 16 лютого помічник президента Росії Владіслав Сурков приїхав до окупованих Донецька та Луганська.