Порошенко виступив за повне перезавантаження уряду

16 Лютого 2016, 15:52

Президент України Петро Порошенко виступив за тотальне переформатування Кабінету міністрів. Про це йдеться у зверненні глави держави, опублікованому на його офіційному сайті.

«Момент для часткового оновлення Кабінету Міністрів упущено. Про нього надто довго говорили, і в результаті – забалакали. Тепер вже очевидним є запит на повне перезавантаження Уряду. Поки що у Прем'єр-Міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту», – йдеться у повідомленні.

За його словами, тотальне переформатування Кабінету Міністрів має відбуватися на основі чинної коаліції  у складі «Солідарності», «Народного фронту», «Самопомочі» та «Батьківщини».

«Призначення в Уряд мають відбуватися за участі та підтримки всіх фракцій коаліції. На технократичній реформаторській основі. Із фахівців, позбавлених політичних впливів і лобістських інтересів. Завдання такого Кабінету Міністрів –забезпечити зростання ВВП та почати відновлення  рівня життя, організувати чесну приватизацію, прозоре управління державними підприємствами, впровадити жорсткі антикорупційні кроки, продовжити співпрацю з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями», – зауважує президент.

На думку Порошенка, країна не має резерву часу, аби за неповні два роки вже вчетверте зануритися у виборчу кампанію, та ще й в умовах зовнішньої агресії. 

Внутрішня політична війна всіх проти всіх,  – це мрія нашого північно-східного сусіда. Ось чому я взяв слово і висловив своє бачення виходу із кризи – щоб уникнути найгіршого сценарію. Розпуск Верховної Ради не обов’язок, а лише право Президента. І я ним скористаюся лише в крайньому випадку, якого ми просто не маємо права допустити», – резюмував глава держави.

Як повідомлялося, раніше Порошенко закликав Віткора Шокіна написати заяву про відставку з посади генерального прокурора України.

Зазначимо, сьогодні, 16 лютого о 16.00 годині парламент має заслухати фінальний звіт Кабінету міністрів.