У Луганську комітет Азарова запланував «конференцію» щодо створення «Одеської народної республіки» – ІО

16 Лютого 2016, 09:33

У кінці лютого в Луганську з ініціативи т.зв. «Комітету порятунку Одеси» (контролюється т.зв. «Комітетом порятунку України», очолюваним Миколою Азаровим) запланована «конференція» щодо створення «Одеської народної республіки». Про це йдеться у повідомленні координатора групи «Інформаційний опір», нардепа Дмитра Тимчука на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, під час цієї «конференції» планується обговорити питання про об'єднання груп колишніх жителів Одеси, які наразі ховаються від українських правоохоронних органів на території РФ або на території окупованих районів Донбасу.

Також під час «конференції» буде розглянуте питання вироблення стратегії і координації «опору українській владі».

«Зокрема, планується активізувати пропагандистські акції на території, підконтрольній Україні, і спрямовані на створення (програма-максимум) «Одеської народної республіки» або ж (програма-мінімум) на надання «особливого статусу Одеської області», – резюмує Тимчук.

Нагадаємо, 29 квітня під час багатоетапної спецоперації СБУ викрила та заблокувала масштабну сепаратистську мережу в Одесі. «Кінцевою метою злочинної групи було незаконне й антиконституційне проголошення штучного утворення − так званої «Бессарабії», – повідомили тоді в СБУ.