Жодна міжнародна організація не відреагувала на заяву бойовиків про смертну кару для українських полонених – Геращенко

15 Лютого 2016, 13:53

Голова парламентського комітету з питань євроінтеграції, член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко вимагає світової реакції на заяву бойовиків «ДНР-ЛНР» про введення смертної кари для українських полонених. Про це Геращенко заявила під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

«Бойовики минулого тижня заявили, що там діє Кримінальний кодекс на базі УРСР і введена смертна кара для наших військовополонених. На жаль, не було ніякої реакції світу на це, реакції жодної гуманітарної організації – це неприпустимо», – наголосила вона.

Геращенко зазначила, що народні депутати України повинні від імені парламенту звернутися до партнерів, що це величезна помилка, коли акцент робиться на політичному блоці Мінських угод, і на другому плані залишаються права людини, ще такі серйозні, як застосування смертної кари.

Вона зазначила, що проект цього звернення готовий і його можна розглянути вже на цьому пленарному тижні.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилася інформація, що терористи "ДНР" почали виносити затриманим смертельні вироки. Також нагадаємо, іншою терористичною організацією, яка виносить та здійснює смертні вироки затриманим, та не вступає у перемовини про звільнення, є ІДІЛ