НАТО вирішило посилити спостереження та розвідку на турецько-сирійському кордоні

11 Лютого 2016, 14:16

Лідер НАТО Єнс Столтенберг повідомив у четвер, 11 лютого, що Північноатлантичний альянс посилить розвідувальну активність на кордоні Туреччини та Сирії.

«Ми вирішили розширити спостереження і розвідку на турецько-сирійському кордоні», – зазначив він під час прес-конференції в Брюсселі, де проходить зустріч глав оборонних відомств країн НАТО.

«Важливо давати оперативну відповідь, оскільки ця криза (криза в Сирії) зачіпає нас усіх, і всі ми повинні здійснити внесок у знаходження рішень», – підкреслив очільник НАТО.

Також Столтенберг заявив, що Альянс надасть у розпорядження міжнародної коаліції розвідувальну авіацію AWACS для боротьби проти Ісламської державои.

«Сьогодні ми вирішили посилити підтримку міжнародної коаліції із боротьби проти ІД. Ми ухвалили принципове рішення застосувати літаки НАТО AWACS для повітряного спостереження. Це зроблено у відповідь на запит США», – наголосив глава Альянсу.

Нагадаємо, наприкінці січня Сполучені Штати звернулися до НАТО із проханням надати у розпорядження сил міжнародної коаліції розвідувальні літаки AWACS для боротьби проти ІД. 5 лютого Столтенберг також критично висловився щодо дій РФ у Сирії, назвавши їх перешкодою у врегулюванні сирійського конфлікту. На думку лідера Альянсу, російські авіаудари підривають зусилля у пошуках політичного рішення припинення протистояння.