В ООН закликали Туреччину забезпечити біженцям доступ до країни

10 Лютого 2016, 11:52

Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ) закликало Туреччину забезпечити сирійським біженцям доступ до країни. Про це йдеться у повідомленні Управління, оприлюдненому на офіційному сайті.

«Управління Верховного комісара ООН у справах біженців висловлює подяку за щедрість, виявлену турецькою владою та народом щодо сирійських біженців, прийнятих протягом останніх п'яти років. УВКБ розуміє, що Туреччина продовжує надавати гуманітарну та медичну допомогу, незважаючи на ускладнення ситуації в північній Сирії. У зв'язку з нещодавнім переміщенням людей в провінції Алеппо та надзвичайної їх вразливості, УВКБ заохочує владу (Туреччини) забезпечити спрощений доступ до турецької території для всіх, хто потребує міжнародного захисту, відповідно до давньої турецької відкритої прикордонної політики», – йдеться у заяві.

Також представники ООН закликали світові держави у найкоротші строки збільшити допомогу Туреччині у її зусиллях з розміщення мігрантів із Сирії.

«Туреччина вже прихистила понад 2,5 млн сирійців і взяла на себе велику відповідальність за зниження числа постраждалих у цій гуманітарній міжнародній кризі. У той час, як УВКБ готове надати допомогу турецькій владі в організації та піклуванні про новоприбулих біженців, і завчасно розмістити предмети першої необхідності в Туреччині, поблизу сирійського кордону, набагато більше потрібна підтримка задля скорочення масштабів цих потреб. Тому УВКБ також закликає міжнародне співтовариство у найкоротші терміни збільшити підтримку Туреччини», – наголошується у заяві.

Як повідомлялося, 8 лютого віце-прем'єр міністр Туреччини Нумен Куртулмус повідомив, що Туреччина більше не здатна приймати біженців. Того ж дня, канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула до Анкари з метою проведення переговорів із верхівкою країни щодо вирішення міграційної кризи. І вже 9 лютого прем'єр країни Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина продовжить приймати шукачів притулку.