Україна вирішила евакуювати до Лівану своє посольство в Сирії

9 Лютого 2016, 15:30

У зв’язку із загостренням безпекової ситуації Міністерство Закордонних Справ України вирішило тимчасово евакуювати українське посольство в Сирії до Лівану з 1 березня 2016 року. Про це інформує прес-служба ПУ в Facebook.

«Співробітники ПУ в САР продовжуватимуть виконання своїх функцій, передбачених Статтею 3 Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, і з цією метою на регулярній основі, в залежності від розвитку безпекової ситуації, перебуватимуть в Сирійській Арабській Республіці», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що контактні номери телефону і факсу, а також адреса електронної пошти Посольства залишаються незмінними.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Меркель заявила, що вона шокована російськими бомбардуваннями в Сирії, а також що Захід «сповнений жалю від страждань десятків тисяч людей в результаті бомбардувань, особливо бомбардувань з російської сторони». «В умовах, що склалися, складно говорити про відновлення мирних переговорів», – додала канцлер.

І як повідомлялося, 8 лютого за підтримки Росії війська Асада розвинули наступ на півночі Сирії та наблизились до кордону з Туреччиною.