Абромавичус розповів, як пройшов допит в Антикорупційному бюро

8 Лютого 2016, 20:35

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що прийде ще щонайменше на три допити до Національного антикорупційного бюро.

Перший допит Абромавичуса завершився ввечері 8 лютого.

НАБУ затребувало певні матеріали. Які саме – міністр не уточнив, бо це є таємниця слідства, йому потрібен час, щоб ці матеріали зібрати, і після цього він повернеться на ще один допит.

Крім того, Абромавичус не виключає, що на допити в НАБУ будуть викликати інших посадовців, проте не уточнив, кого саме. Він також наголосив, що переписка з Пасішником не була "дружньою", як зазначає сам виконавчий дирекор "Нафтогазу".

Абромавичус також розповів, як йому нав'язували т.в.о. директора "Нафтогазу" Андрія Пасішника в заступники.

"Охоронці Пасішника привезли повний пакет документів в понеділок увечері. Це так ніколи не робиться", – сказав він.

Абромавичус наголосив, що за 20 років своєї роботи ні від яких потенційних кандидатів не отримував повний пакет документів.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, ініційованим його командою. Міністр звинуватив народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ. Разом з Абромавичусом у відставку подали більшість його заступників.

Абромавичус пообіцяв передати НАБУ докази зловживань у державних компаніях, у зв'язку з чим НАБУ викликало його на допит.