Екс-регіонал Марков після рішення італійського суду втік до Росії – ЗМІ

7 Лютого 2016, 10:30

Екс-регіонал Ігор Марков після оголошення рішення суду у Генуї, який не дозволив видати політика Україні, першим рейсом вилетів до Москви.

Інформація про втечу Маркова з'явилася в італійській місцевій газеті. Автор новини розповідає, що про відліт політика до Росії почув від самого обвинуваченого.

"Знаю, шо коли йому знімали браслет, він заявив, що поїде першим рейсом. Ясна річ, до Росії. Він це сказав у присутності своєї матері, карабінерів, про це чули присутні", – розповів журналіст Маттео Індіче.

Адвокат Маркова теж поїхав з Генуї і майже добу не відповідав навіть на дзвінки. Енріко Скопезі вийшов на зв'язок, коли його підзахисний вже давно покинув повітряний простір Італії.

"Марков вилетів через Мілан. Не було жодних перепон на контролі. Взяв літак на Москву. Його мати ще тут, вона летить завтра", – сказав адвокат.

Як повідомлялося, італійська сторона відмовила українській у видачі колишнього народного депутата України Ігоря Маркова.

12 серпня Інтерпол затримав екс-регіонала Ігоря Маркова в Італії. 13 серпня Мін'юст попросив суд в Одесі ініціювати екстрадицію екс-нардепа Маркова.

13 серпня Приморський райсуд Одеси виніс заочне рішення про арешт Маркова.

14 серпня суд Генуї обрав міру запобіжного заходу щодо Маркова – утримання під вартою.

У вересні Італія отримала від влади України документи, які потрібні, щоб здійснити екстрадицію Маркова.