У Києві спалили автомобіль директора комунального підприємства

5 Лютого 2016, 10:18

У Києві в ніч на 5 лютого згорів автомобіль директора КП «Плесо» Дениса Пікалова. Про це у Facebook написав директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

«Реформаторство легким не буває навіть у межах міста і комунальних підприємств. Боротьба з корупцією і тими, хто заробляє на місті призводить до таких наслідків. Це спалена машина директора КП «Плесо» Дениса Пікалова», –  написав він.

За його словами, у підприємстві, де раніше «активно заробляло колишнє керівництво … як якась зараза», за час роботи Пікалова зросли прибутки і зменшились витрати на кілька мільйонів гривень.

Білоцерковець озвучив дві версії підпалу: Пікалову міг помститися колишній перший заступник, або хтось із рятувальників-корупціонерів, яких викрили і мають намір скоротити.   

«Перша версія: колишній 1-й заступник КП, який займав цю посаду дуже довго. Кілька днів тому підходив і просив заспокоїти недбайливого, на його думку, директора, який не дає заробляти його ТОВкам на підприємстві (через оренду), а вимагає платити в бюджет виходячи з ринкових умов. Пропонував частку, партнерство і так далі, був посланий … Чим був вкрай незадоволений», – зазначив чиновник.

Другою версією, за словами Білоцерковця, може бути  те, що у КП триває реорганізація.

«Директор ще в 2015 році виявив цілу системну мережу браконьєрства і заробляння грошей через стягування плати з охочих посмажити шашлик біля води. Цим всім займалися частина рятувальників КП «Плесо».

Неодноразово про це писалося в міліцію. Крім цього, директор почав етап реорганізації служби порятунку з метою скорочення всесезонних працівників і економії бюджетних коштів на користь сезонних працівників і водолазів», – резюмував він.

Як повідомлялося, 21 січня в Ужгороді невідомі спалили авто екс-голови облради. Раніше у Затоці спалили автомобіль депутата, а також в Іллічівську спалили автомобіль депутата міськради від "Відродження".