Антикорупційне бюро викликало Абромавичуса на допит

4 Лютого 2016, 23:23

Міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса викликали на допит. У Національному антикорупційному бюро урядовця чекають в понеділок, 8 лютого. Про це 5 каналу повідомили у відомстві.

Міністра на допит викликають як свідка.

Напередодні бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою Абромавичуса про участь у корупційних схемах народного депутата Ігоря Кононенка. Повістку передали через його секретаря, оскільки міністр нині на лікарняному. На котру годину призначили допит поки не відомо.

Як відомо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, ініційованим його командою. Міністр звинуватив народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ. Разом з Абромавичусом у відставку подали більшість його заступників.

4 лютого про відкликання заяв про відставку повідомили міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко та міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Тим часом, Абромавичус не брав участі в засіданні уряду, під час якого міністри зробили відповідні заяви. Згодом у прес-службі Мінекономіки повідомили, що Абромавичус не збирається змінювати своє рішення.