Біля Донецького аеропорту бойовики розгорнули новий підрозділ – Тимчук

2 Лютого 2016, 10:42

У стик між Донецьким аеропортом і Пісками на Веселе бойовики ввели новий підрозділ – близько 50-60 осіб при 4-х БМП-1,2.  Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Із району ДАП вглиб Донецька відведена батарея 82-мм мінометів (можливо, йде ротація)», – зауважує він.

«Південніше Луганського і східніше Троїцького з боку терористів фіксується стрільба з стрілецьких озброєнь, кілька разів застосовувалися АГС-17. У районі н.п. Станиця Луганська зафіксовані розриви 120-мм хв (до 10 штук, з перельотом),  – вогонь вівся через Сіверський Донець», – зауважує він.

Також, за його словами, на приморському напрямку бойовики застосували ЗУ-23-2 з боку Саханки і зі східних околиць, також зафіксоване використання терористами 82-мм мінометів.

«На ділянці від Новгородського і південніше до Новоселівки з декількох точок працювали ЗУ-23-2 бойовиків, також терористи застосували 2 од. БМП-2 (30-мм автоматичні гармати). Вогонь вівся відразу по кількох опорних пунктах і НП сил АТО. Крім того, активно застосовувалися великокаліберні кулемети», – наголошує Тимчук.

«Між Стилою і Докучаєвськом противник проводить перегрупування. Зокрема, в темний час доби в бік Докучаєвська перекидалася артилерія – 4 гарматних батареї протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра». Також було перекинуто 2 од. МТ-ЛБ. Одночасно з району Докучаєвська відведено по напрямку до н.п. Стила піхотний підрозділ бойовиків – до 50 осіб», – резюмує він.

Як повідомлялося, бойовики після посилення «Горлівського гарнізону» активізувалися на іншому напрямку.