У зоні АТО виявили фінансові махінації посадовців на понад 1 млн грн

30 Січня 2016, 17:27

Служба безпеки України в районі проведення антитерористичної операції виявила чергові правопорушення з боку місцевих посадовців у бюджетній сфері. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Згідно з повідомленням, керівництво одного з комунальних підприємств Краматорська з метою власного збагачення закупило товарно-матеріальні цінності за завищеними цінами. Оборудка відбулася з використанням фіктивних структур. Територіальній громаді завдано фінансової шкоди на 990 тисяч гривень.

Крім того, у 2013-2014 роках посадовці однієї з селищних рад Луганщини перерахували підприємцю гроші за ремонт селищного будинку культури. Послуги були надані за значно завищеними цінами. Громаді нанесено шкоди на 134 тисячі гривень.

Читайте також: СБУ впіймала "посадовців ДНР", які здійснювали масштабні махінації з нерухомістю

За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області поліція викрила факт злочинної діяльності посадових осіб школи-інтернату. Не зважаючи на те, що роботи зі встановлення протипожежної сигналізації тільки-но розпочалися, керівництвом було підписано фіктивний акт про їх виконання. На підставі підписаного документу на рахунок товариства перераховано було 200 тисяч бюджетних коштів.