У двох регіонах України зафіксували рекордно низьку температуру повітря

25 Січня 2016, 17:17

У Харківській та Сумській областях у понеділок, 25 січня, було зафіксоване падіння температури до мінус 26 градусів.

На Сумщині за останні два тижні від переохолодження постраждали більше півсотні людей, 5 – загинули. У регіоні відкриті стаціонарні пункти обігріву. Старшим людям медики радять перечекати холоди і не виходити з дому без нагальної потреби. На допомогу пенсіонерам та інвалідам міська рада тимчасово віддала свої службові автомобілі. 5 авто, що возили мера і його заступників, наразі працюють у центрі соцдопомоги. Соціальні патрулі розвозять пенсіонерам продукти харчування та доправляють людей до лікарень. Складною залишається ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ. Епідпоріг в області перевищений майже втричі. Від пандемічного грипу H1N1 на Сумщині померли семеро людей. У школах, дитсадках та ПТУ вирішили подовжити карантинні заходи. Вимушені канікули для учнів триватимуть щонайменше до 1 лютого.

Читайте також: Київська влада обмежила в'їзд вантажівок до міста через снігопад

У Харкові з ранку на зупинках у спальних районах стався транспортний колапс. Щодесята машина не змогла вийти на маршрут через технічні причини. Власникам приватного транспорту не легше. Одна людина на Харківщині замерзла на смерть. Кількість обморожень за останні дні зросла в рази. В області рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву. Працюють і територіальні центри соцдопомоги. Через сильні морози та рясні снігопади в школах регіону відсьогодні подовжили вимушені канікули. Уже завтра синоптики обіцяють підвищення температури на Харківщині на 10 градусів.

Як повідомлялося, сьогодні, 25 січня, у Києві почався снігопад, який, за попередніми даними, триватиме до вечора 26 січня.