У Києві підприємство ухилилося від сплати майже 18 млн грн податків

22 Січня 2016, 21:17

У Києві поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного ухилення одним із столичних підприємств від сплати податків в особливо великому розмірі. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

Слідчими встановлено, що в період 2013-2014 років службові особи підприємства шляхом незаконного формування витрат та податкового кредиту при проведенні операцій з фіктивними суб’єктами підприємницької діяльності умисно ухилились від сплати податків на загальну суму майже 17,7 мільйона гривень, які входять до системи оподаткування та введені у встановленому законом порядку. Крім того, були нараховані штрафні санкції на суму майже 6,7 мільйона гривень, що встановлено актом відповідної Державної податкової інспекції.

Читайте також: СБУ викрила посадовців на Донеччині в ухилянні від сплати військового збору на мільйони гривень

Службовими особами підприємства було відшкодовано до державного бюджету України збитки на загальну суму понад 24,3 мільйона гривень.

20 січня 2016 року директорові підприємства оголошено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. З ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

21 січня 2016 року у відповідності до вимог ч. 4 ст. 212 КК України та п. 14 ч. З ст. 36, п. З ч. 2 ст. 283, ст.ст. 285-287 Кримінального процесуального кодексу України, до суду направлено клопотання у кримінальному проваджені про звільнення директора підприємства від кримінальної відповідальності у зв'язку зі сплатою податків та відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою.