Прокуратура Києва вимагає збільшити заставу “мажорові”, який скоїв смертельне ДТП

19 Січня 2016, 19:49

Прокуратура міста Києва внесла до Апеляційного суду Києва апеляційну скаргу на постанову суду першої інстанції щодо розміру застави підозрюваному в ДТП біля станції метро "Лівобережна" Станіславу Толстошееву. Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, раніше Шевченківський райсуд столиці обрав для 22-річного водія, підозрюваного у смертельному ДТП біля станції метро "Лівобережна", запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 137,8 тис. грн.

"Суд першої інстанції, задовольнивши клопотання прокуратури з приводу обрання водієві запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, визначив розмір застави, який не здатний забезпечити виконання підозрюваним передбачених законом обов'язків під час досудового розслідування. У зв'язку з цим в апеляційній скарзі прокурор просить суд скасувати постанову Шевченківського райсуду суду і винести нову, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і визначити розмір застави в сумі 5 млн грн", – йдеться у повідомленні.

9 січня у Києві джип Mersedes влетів у піцерію Domino's, пробивши стіну закладу. Літня жінка від отриманих травм померла на місці, а 62-річного городянина госпіталізували до медичного закладу з травмами голови. Журналіст Дмитро Гнап написав, що водієм джипу є Станіслав Андрійович Толстошеєв – син бізнесмена Андрія Толстошеєва з Дружківки Донецької області, та повідомив, що два роки тому Толстошеєв-молодший уже скоїв ДТП і уникнув покарання.

Шевченківський районний суд Києва 15 січня обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 137 тис. грн.