Глава ДСНС сказав, коли відкриють заблоковані через негоду траси

19 Січня 2016, 15:15

Упродовж середи, 20 січня, буде поступово відновлено рух транспорту автомобільними дорогами ряду областей України, де раніше воно було обмежено або закрито. Про це повідомляють у Державній службі надзвичайних ситуацій.

«Думаю, що впродовж завтрашнього дня почнеться поступове відновлення руху транспорту по дорогах, про які йде мова», – сказав начальник ДСНС Микола Чечоткін на брифінгу у вівторок у Києві.

Він зазначив, що снігоприбиральна техніка працює в цілодобовому режимі з тим, щоб усунути наслідки погодних умов. За його словами, прибирання снігу може бути ускладнена сильними поривами вітру, внаслідок яких утворюються перемети.

«На сьогоднішній день в 5 областях – Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській – введено часткове обмеження руху для великого вантажного автотранспорту», – нагадав чиновник.

Дивіться також: Через снігопад у деяких областях України обмежено рух транспорту

При цьому він підкреслив, що в двох областях Південного регіону – Одеській і Миколаївській – були найскладніші погодні умови.

Дивіться також: Міністр опублікував відео заметеної снігом траси на Одещині та закликав усіх скасувати подорожі

«З метою недопущення аварійних ситуацій і виникнення масштабних пробок на автомобільних дорогах Миколаївської та Одеської областей закрито рух автомобільного транспорту на дорогах загального користування та проводяться заходи по їх очищенню», – сказав Чечоткін.

Нагадаємо, у МВС показали інфографіку про стан аварійності на дорогах через негоду.