РФ перекинула на Донбас чотири вагони з боєприпасами – ІО

19 Січня 2016, 11:08

На залізничну станцію Краснодон прибуло з Росії чотири вагони з боєприпасами. Про це повідомив координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук.

Крім цього, на ділянку Хороше Степове прибув новий артилерійський підрозділ бойовиків 6 одиниць 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика».

Водночас розгорнутий східніше Горлівки посилений батальйон бойовиків почав облаштовувати позиції.

«Для цього в цей район перекидається інженерна техніка – зафіксоване перекидання 2-х екскаваторів, 1-й полковий землерийної машини ПЗМ-2, бульдозера»,– зазначає Тимчук.

Також, за його словами, останнім часом звертає на себе увагу масова поява і використання формуваннями російсько-терористичних військ в першій лінії бойових броньованих машин (ББМ) – БМП-1,2, БТР-70,80, МТ-ЛБ.

«Основні ділянки, на яких бойовиками використовуються ББМ – район Горлівки, Донецька, Докучаєвська. Також фіксується повернення бойовиками на низці дільниць на позиції важкої бронетехніки (танків) – ця техніка маскується, переміщення здійснюються в основному в нічний час доби», – зауважує він.

Як повідомлялося, за словами очільника Луганської ОВЦА Георгія Туки, РФ за півтора місяця перекинула на Донбас близько 15 тис. т боєкомплектів.