Влада Донеччини заявила про перевищення епідпорогу, школи і виші закрили на карантин

18 Січня 2016, 14:59

За період з 11 по 17 січня в Донецькій області зареєстровано 17689 випадків захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це повідомила прес-служба Донецької обладміністрації.

За повідомленням, показник захворюваності на 10 тис. населення складає 89,3, що в 2,5 рази вище, ніж попереднього тижня. Епідемічний поріг перевищено в 1,6 рази.

За даними Донецької ВЦА, з початку року від ускладнень від грипу померло 15 осіб.

“Ніхто з померлих не був щеплений. Після госпіталізації всі хворі отримували належну антибактеріальну терапію, але їх стан при потраплянні в стаціонар був украй важкий у зв’язку з пізнім зверненням та проведенням неадекватного самолікування вдома”, – йдеться в повідомленні.

Згідно результатів вірусологічного дослідження від померлих у чотирьох випадках виділено вірус грипу типу А, у тому числі у трьох – H1N1.

У зв’язку зі зростанням захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, згідно рекомендацій Держсанепідслужби, введений комплекс протиепідемічних заходів на період епідемії.

Вжито заходи щодо призупинення учбового процесу взагальноосвітніх закладах (208 шкіл області з загальною кількістю учнів 67 тисяч), вузах I-II та III-IV рівня акредитації зачиняти.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський дав доручення виконавчим структурам влади перенести всі масові заходи в області на пізніший термін у зв’язку з перевищенням епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ.

Нагадаємо, через складну епідеміологічну ситуацію у навчальних закладах Києва, Херсона, Одеси, Ізмаїла (Одеська область), Ізюма (Харківська область) ввели карантин.

Крім того, у Вінниці та Тернополі продовжили канікули через грип.