У МАУ підтвердили інформацію про тріснутий ілюмінатор на літаку в Борисполі

18 Січня 2016, 13:59

На літаку авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" фахівці виявили тріщину в ілюмінаторі, через яку довелося замінити борт. Про це повідомили у прес-службі МАУ.

«Під час посадки пасажирів на борт літака Boeing 737-500 виявлено незначне розтріскування зовнішнього шару ілюмінатора. Згідно з висновком викликаної на борт технічної служби, розмір тріщини перевищив допустимий. За попередньою інформацією інженерно-технічних фахівців авіакомпанії, розтріскування зовнішнього скла ілюмінатора пасажирського салону відбулося з причини зміни характеристик скла у процесі експлуатації в результаті пошкодження стороннім предметом», – повідомили в авіакомпанії.

Після цього авіакомпанія ухвалила рішення про заміну повітряного судна. Рейс вилетів до Відня на 1 год. 37 хв пізніше запланованого.

В результаті заміни повітряного судна затримка вильоту склала 1:00 37 хвилин. Очікуваний час вильоту зворотньго рейсу з Відня – 12:35.

Також у МАУ пояснили, чому не змогли виявити тріщину раніше.

«Оскільки розвиток тріщини у склі відбувається миттєво, то момент утворення тріщини не був зафіксований персоналом перед вильотом. Тому ми дуже вдячні пасажиру, який звернув увагу бортпровідників на тріщину, яка утворилася», – зазначив віце-президент МАУ з якості та безпеки польотів Георгій Зотов.

Раніше один із пасажирів указаного борту, голова правління Укрсоцбанку Тамара Савощенко повідомила на сторінці у мережі Facebook про тріщину ілюмінатора, через яку всіх пасажирів рейсу попросили залишити борт літака.

Як повідомлялося, 15 січня також літак МАУ за маршрутом «Львів-Київ» приземлився після зльоту через запах горілого пластику на борту.

Нагадаємо, наступного дня, 16 січня, літак МАУ рейсом зі Львова викотився за межі посадкової смуги під час приземлення. Постраждалих внаслідок події немає.