У Нацполіції пояснили скандальну атестацію чотирьох екс-«беркутівців»

15 Січня 2016, 15:58

Четверо «екс-беркутівців», які підозрюються в злочинах під час Революції Гідності, пройшли «внутрішню атестацію», а не переатестацію для служби в поліції. Про це заявили в Нацполіції.

«Ці люди не брали участі в нашому процесі переатестації», – сказала речниця Центру рекрутингу в Національній поліції України Олена Дятлова на прес-конференції в Києві. За словами Дятлової, було кілька процесів атестації особового складу правоохоронців впродовж декількох років.

Водночас радник із комунікації голови Національної поліції Денис Казван уточнив, що йшлося про внутрішню атестацію. «Стався юридичний казус хибного трактування», – сказав він, додавши, що представники Генпрокуратури неправильно витлумачили, про яку атестацію йшлося.

Щороку, за словами радника, переглядаються професійні знання правоохоронців на предмет можливості підвищення у званні. «Підвищення у військових званнях відбулося, але відбулося не в рамках переатестації, яка проходить зараз, а в рамках внутрішньої процедури, яку тоді здійснив керівник поліції Києва», – заявив Казван.

Дивіться також: ГПУ опублікувала докази успішної переатестації чотирьох «екс-беркутівців»

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомили про оголошення підозри чотирьом екс-беркутівцям щодо подій під час Революції Гідності. Також у повідомленні зазначалося, що підозрювані успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень.