У МАУ прокоментували інформацію про пожежу на борту літака «Львів – Київ»

15 Січня 2016, 13:40

Пожежі на борту літака Boeing 737-800 Львів – Київ не було. Про це повідомили у прес-службі авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

«Літак авіакомпанії МАУ, Боїнг 737-800, реєстраційний номер UR-PSC, який виконував рейс PS034 Львів – Київ сьогодні, 15 січня, повернувся до аеропорту вильоту, оскільки після набору висоти в пасажирському салоні з'явився запах горілого пластика. При цьому жодних ознак загоряння – ані диму, ані вогню – в салоні не було виявлено. Командир судна прийняв рішення повернутися до аеропорту Львова, що є у повній відповідності з чинними авіаційними процедурами», – йдеться у відповіді на запит.

У компанії зазначили, що після посадки пасажири отримали свій багаж і чекають на виліт рейсу, який запланований на сьогодні о 13:30. При цьому ознак виникнення пожежі на борту не виявили.

Однією з причин запаху диму може бути потрапляння пластикового предмета (целофановий пакет, шматок целофанової плівки для пакування валіз) до двигуна. «Точну причину появи запаху авіакомпанія оприлюднить після отримання офіційного висновку технічної комісії», – наголошують в «МАУ».

На борту літака було 154 пасажира, з них 115 – трансферних. Трансферним пасажирам, які втрачають стикування з міжнародними рейсам з «Борисполя», запропонують альтернативні варіанти. В компанії наголошують, що ніякої пожежі на борту літака МАУ не було.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що у небі над Львовом сталася пожежа на борту літака, який прямував до Києва. Повітряне судно розвернули назад у Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д. Галицького за 15 хвилин після зльоту.